?

Log in

No account? Create an account

Omenapiirakan ohje ja muita juttuja

Joku päivä kirjoitin siitä, kuinka suunnittelin tekeväni omenapiirakan. Menin jo jääkapille, kunnes tajusin, ettei meillä ole kermaviiliä tai piimää. Vanhaan hyvää ohjeeseen tulee jompaakumpaa.
No, nyt on oli piimää, joten tein piirakan.
Pakkasessa oli pussillinen Vikkullan viimekesän omenaviipaleita. Tein taikinan ja ladoin kohmeiset omenat päälle. Ja hyvää tuli.
Ohje on vanha, olen tehnyt tuolla ohjeella seiskaluokkaisesta asti. Kirjassa sitä ei ollut, meidän piti kirjoittaa ohje taululta vihkoon.

Ohje tulee tässä:

2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1½ dl sokeria
½ tl vaniliinisokeria
2 dl kermaviiliä tai piimää
75g sulatettua margariinia
1 muna
Sekoita kaikki aineet keskenään puukauhalla

Pinnalle:
4-5 omenaa
1 tl kanelia
2 tl sokeria
Paistoaika: 25-30 min, uuni 200 astetta

Tuo satsi riittää normipiirakkavuokaan, eli onko se sitten se 24cm. Tuplasatsista tulee pellillinen.

Noista hiukan kohmeisista omenoista tulee sellainen ihanan mehukas piirakka. Ja kummitäti teki piirakan jostain sämpyläjauhoista, missä ei ollut mitään siemeniä, siitä tuli tosi hyvä pohja!

*****
Käytiin Marikan kanssa malmin kirjastossa etsimässä jotain kirjaa, mikä piti olla hyllyssä, mutta eipä löytynyt. Kirjastonhoitaja sanoi, ettei se ole liikkunut pitkään aikaan. Eikä sekään löytänyt sitä. Pasilassa sitä olisi, mutta ei lainattavissa. Se kuuluu siis malmin kokoelmaan.

Kiitos :)

Tulee syksy, masentaa ynnä muuta sellaista. Jokaisella tulee päiviä, jolloin ei vain jaksa. Siksi haluaisin sinun kertovan minulle kivoja asioita. Voit kertoa selviytymisvinkkejä pimeyden tulolle, leipomisohjeita, hauskoja elokuvia, ihan mitä vain. Kerro, miksi olen ihana, niin jaksan ne ällöttävät itsesäälipäivät.

Voit kommentoida anonyymisti tai nimellisesti. Tämän merkinnän kommentit on peitetty ja haluan niiden pysyvän peitettyinä, joten en voi vastata niihin. Kiitän silti jo valmiiksi kaikista kommenteista :)

Tags:

Kiinni jäit!

Kiinni jäit! Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat, kunhan teet sen. Laita tämä teksti omaan journaliisi ja nappaa kaikki journaliasi [vahingossakin] lukevat.

Latest Month

May 2011
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Syndicate

RSS Atom
Powered by LiveJournal.com