Elena (_e_lena) wrote,
Elena
_e_lena

Honey Vanilla Pound Cake

I was baking again this Sunday.



Kartinka ne ochen estetichnaya poluchilas no tortik nicho tak..
Esli komu interesno - recept pod katom.



1 1/4 chashek (300 ml) muki
1/2 ch. lozhki (2 ml) razryhlitelya
2/3 chashek (150 ml) sliv. masla, komnatnoj t.
1/3 chashek (75 ml) sahara
3 yajca, komnatnoj t.
1/3 chashki (75 ml) zhidkogo meda
1 stol. lozhki (15 ml) vanilla extract

Yagody:
2 chashki (500 ml) zamorozhenyh yagod
2 stol. lozhki (25 ml) zhidkogo meda

1. Razogret duhovku do (160C)
2. Namazat maslom 8 x 4 inch (1,5 L) metallicheskuyu formu dlya keksa
3. Smeshat muku i razryhlitel v miske. V bolshoj miske mixerom vzbit maslo s saharom. Dobavit yajca i prodolzhav vzbivat poka ne razmeshalos. Dobavit med i vanil, razmeshat. Derevaynnoj lozhkoj dobavit smes iz muki v dvuh chastyah, razmeshat.
4. Zapolnit formu, sgladit verh. Pech 45 minut (u menya peklos 1 chas 15 min.) Ostudit.
5. Smeshat zamorozhennye yagody i med. Ostavit na 2 chasa v komnatnoj t. ili na noch v holodilnike. Dobavlyat sverhu na keks.


Recipe from Food&Drink by LCBO:

1 1/4 cups (300 ml) all-purpose flour
1/2 tsp (2 ml) backing powder
2/3 cups (150 ml) butter, softened
1/3 cups (75 ml) granulated sugar
3 eggs, at room temperature
1/3 cups (75 ml) liquid honey
1 tbsp (15 ml) vanilla extract

Honey Mixed Berries:
2 cups (500 ml) frozen mixed berries
2 tbsp (25 ml) liquid honey

1. Preheat oven to 325F(160C)
2. Butter an 8 x 4 inch (1,5 L) metal loaf pan
3. Combine flour and baking powder in a bowl. In a large bowl using electric mixer, beat butter with sugar until pale and fluffy. Beat in eggs until blended. Beat in honey and vanilla. Using a wooden spoon, stir in flour mixture in 2 additions, until blended.
4. Spread into prepared pan, smoothing top. Bake for 45 minutes (it took 1 hour and 15 minutes in my oven). Remove and let cool.
5. Combine frozen berries and honey in a bowl. Let stand at room temperature for about 2 hours (or in fridge over night). Serve over cake slices.
Tags: food, my photos
Subscribe

  • Мягкие пряники к Новому Году и Рождеству

    Это самые лучшие пряники которые у меня когда либо получались, честно. Все те что я пекла раньше сразу становились твердыми, на елку их…

  • Наше Рождество

    Вдогонку к прошлому посту немного нашего Рождества. Надеюсь вам передастся немного праздничного настроения. Первый раз сделала пряничный…

  • Рождественская ярмарка в Торонто

    Так хотела написать этот пост раньше но увы не получилось. Рождество здесь уже закончилось но очень хочется растянуть рождественское…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments